Nya tider för oss gökboare

Kurt Grönstedt och jag har fått en holk. Vi fick det när Farbror Melker bodde hos oss men då fanns det inget intresse från Kurt att boa in sig i den men så snart Farbror Melker hade åkt hem blev det annorlunda.

Kurt började vissla på ett helt annat sätt än förrut och så i söndags var det som att trycka på en knapp och vips hade jag en annan sambo. Mamma obbade några timmar och då var Pappa så lycklig för Kurt och jag gick båda in i holken och var därinne samtidigt. Sedan blev det annorlunda med min sambo. En sambo som bara säger hejdå, hejdå, hejdå till Pappa så fort han visar sig. En sambo som gör allt han kan för att bita och jaga bort Pappa och efter det är ingenting sig likt längre.

Päronen har pratat med en farbror i Skåne som heter Jörgen och kan en massa om vår sort. Han berättade att det är häckningstider för vår sort nu och det Kurt gör är att skydda sitt revir mot andra hanar och Pappa är en han. Pappa kan alltså inte längre vara med oss ute. Pappa vill inte slåss mot Kurt bara för att det inte är för att Kurt är arg på Pappa utan bara för att Kurt skyddar vårt hus som han gör så mot Pappa.

Vår sort har visst 2 häckningstider. Den första är mars till maj och blir det inget då vill vi tydligen häcka juli till september. Om det inte hänt något tills mitten på augusti så brukar vi avbryta häckningsperioden och bli mer familjegojor igen.

Päronen har lovat hjälpa oss att skriva om vad som händer eller inte händer minst 1 gång varje vecka. Dom tycker visst det här är spännande även om dom är ganska ledsna för vi kan inte frukosta ihop, äta middag ihop eller bara umgås ihop längre.

This entry was posted in Holklivet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *