Päronets nattarbete gör mig tjock :(

Som det verkar har jag ökat i vikt sedan ”Pappa” började jobba natt. Att jag blivit tyngre har dom märkt men inte riktigt förrän dom sista 3 veckorna. Först trodde dom att vågen var fel men sedan visade det sig att Kurtan väger hans vanliga nu när han flyger mycket.

När ”Pappa” jobbar natt och kommer hem så släpper han ut oss på morgonen och ger oss frukost och så fixar han sig, sätter in oss i buren och går och sover och då sitter vi bara i buren tills han vaknar. Vi har att göra i buren, vi brukar båda jobba på holken men ingen av oss är ute och flyger.

Skillnaden mot före när jag alltid flög, hit och ditt och överallt. Enda gången jag satt i buren var när vi fick burarrest eller päronen inte var hemma.

Nu för tiden är det mycket bur på dagtid tills ”Pappa” klivit upp men då har jag börjat gilla att sitta med Kurtan i holken så då har jag inte särskilt bråttomt med att komma ut och flyga på samma vis som förr.

Päronen är lite oroliga för det är inte bra att jag blivit tjockare och flyger mindre. Kurtan han flyger nästan som en gud numera eftersom med hans mått mätt flyger han massor mot förr, innan han flyttade ihop med mig och för mig är det tvärtom.

Vad är mycket i vikt, jo jag väger mellan 185 och 193 gram och Kurt väger mellan 158 och 165 gram beroende på när och förr vägde vi ganska lika. Förresten så är jag mycket tröttare men det är inte så konstigt eftersom jag inte motionerar så mycket längre.

Sista veckan har dom jobbat mycket med att jag skall flyga mer men ”Mamma” säger att snart så är det doktorn som gäller för det är inte bra fast både bajs och mina fjädrar är jättefina.

Jo, jag har börjat med konstiga ljud också så fort jag sätter mig i holken. Först trodde päronen att Kurt gjorde illa mig eftersom han och jag har börjat fria med varandra och försöken att lyckas verkar bli bättre enligt päronen. Men dom gångerna jag har suttit och låtit så där annorlunda har Kurt varit utanför holken och jag i. Mycket skumma saker säger päronen. Jag ger ifrån mig sådana även på morgonen och våra grannar kan inte bli alltför glada på oss misstänker vi.

Det blir nog doktorn i veckan säger ”Mamma” för nu är det oroligt.

Lite kul är det nu iaf, ”Pappa” sover och här sitter vi med ”Mamma” i köket.

Tills nästa gång, oskrivet när 🙂

This entry was posted in Dagbok, Holklivet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.